Als je besluit om sous vide te gaan koken dan heb je verschillende producten hiervoor nodig. Sous vide koken is niet ingewikkeld, ondanks dat het misschien wel zo klinkt. Afhankelijk van hoe je ervoor kiest om sous vide te koken heb je een sous vide bak, een sous vide apparaat, een sous vide rekje, reinigingspoeder, een vacuüm apparaat en vacuüm zakken nodig. Eventueel kan je nog gebruik maken van thermische isolatie ballen en een smoking gun/rookpistool. 

Een sous vide apparaat

Om te beginnen met deze kookmethode heb je een sous vide bak nodig. Dit kan een sous vide stick of een circulator zijn. Ook kan je ervoor kiezen om een compleet sous vide apparaat met een sous vide bak aan te schaffen. Zonder een goed sous vide apparaat kun je niet sous vide koken. Dit komt doordat een normale pan geen consistentie heeft die je nodig hebt om met precisie het eten te garen zoals bij een sous vide apparaat. Een sous vide apparaat met een sous vide back, een sous vide stick of een circulator heeft dit wel. Hierdoor blijft de temperatuur altijd gelijk en constant. Er is een ruime keuze in sous vide apparaten met wisselende kwaliteit en prijzen. Een goedkoper sous vide apparaat heeft bijvoorbeeld minder kracht en kan maar een kleine hoeveelheid water op temperatuur houden. Een duurdere sous vide bak is groter, maar past niet gemakkelijk in je keukenkastje zoals een stick. Let erop dat je sous vide apparaat tot op een hogere temperatuur kan koken zodat je ieder gewenst product kunt bereiden. 

Een sous vide bak

Je kan kiezen voor een sous vide stick die je kan bevestigen aan de rand van een grote pan of een speciale bak. Ook kan je kiezen voor een sous vide apparaat gecombineerd met een sous vide bak. Het grote voordeel van een losse speciale sous vide bak is dat je sous vide apparaat hier beter in zal passen en je hebt genoeg ruimte om je gerechten te laten garen. Dit is zeker van belang als je meerdere vacuüm zakken met inhoud op hetzelfde moment wilt laten garen. Bij een ruime bak heb je een watercirculatie in het water en word je gerecht gelijkmatig gegaard. Een sous vide rekje helpt hier ook bij. Thermische isolatie ballen zorgen ervoor dat de verdamping van het water in je sous vide bak tot een minimum beperkt zal worden. De thermische isolatie ballen houden tevens de warmte beter vast waardoor je minder kosten aan stroom kwijt bent. 

Vacuüm zakken en apparaat

Als je kiest voor sous vide koken dan is een vacuüm apparaat altijd nodig. De vertaling van sous vide is in het Frans niets voor niets onder vacuüm. Je kan altijd beginnen met een gripzak, maar wil je de beste resultaten bereiken tijdens het sous vide koken dan zal je al snel een vacuümapparaat en vacuümzakken willen aanschaffen. Zorg ervoor dat deze de juiste kwaliteit hebben om teleurstellingen te voorkomen.